Idol 2007 – rond 1

Redan efter ett enda avsnitt av årets upplaga av Idol märks det att det var en miss att kicka ut Claes ”Clabbe” af Geijerstam. Dynamiken i juryn blev genast mindre intressant. Att kolla på tre personer som i princip är överrens är knappast bra TV.
Sedan kan man fundera lite över prioriteringarna. Vi fick se och höra en bunt individer som uppenbart bara dykt upp på audition för att spela apa samt en del som i vanlig ordning inte insett sitt eget bästa. Samtidigt fladdrade en drös personer förbi som gått vidare, men man fick aldrig höra dem sjunga.
Visst kan det vara kul med ett och annat magplask, det är jag den första att tillstå, men när det visas fler plantor än potentiella stjärnor i programmet blir det mer Filip och Fredriks 100 höjdare än regelrätt talangjakt.
Dessutom undrar jag lite över de där personerna som inte släpat sig till Idolaudition själva utan som redaktionen ska ha fått tips om. Verkar de inte lite för proffsiga? Jag har en gnagande känsla som säger att Daniel Breitholtz hitta dom i en demohög någonstans eller rotat fram artisterna på allears.se där hugade kan slänga upp sin musik. Men jag kan ju ha helt fel…
/stefan

Annonser

2 svar to “Idol 2007 – rond 1”

  1. Anna Says:

    Men är det så att juryn inte får uppmana folk att gå till audition eller har de hävdat att de inte gör det? Visserligen kan det bli en jävsituation men hur sjutton skulle man kunna komma undan det helt?

  2. torremolinos Says:

    Är det enda sättet att få ihop ett startfält kanske man ska fundera på formen för tävlingen.
    /s

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: