Finsk soul, tysk disco

På förmiddagen pep jag iväg ut till Bagarmossen. Det är alltid underhållande att besöka sina gamla barndomstrakter. Just nu byggs, eller förtätas (som det kallas på nysvenska), det av bara tusan i området. Nu vet nog ändå alla att Bagis inte kommer att bli någon mönsterförort a’ la Mälarhöjden innan man jämnat slummiga Byälvsvägen, med sina risiga loftgångshus i mexitegel, med marken. Ja, det är lika bra att ta de röda tegelhusen i samma veva. Byälvsområdet byggdes under tidigt sjuttiotal. Och från start var det bara bus och härj där. Jag vet eftersom jag både bodde och härjade på Byälvsvägen själv. Och det är fortfarande fullt ställ på gatan. Ingen med sitt sunda förnuft i behåll och en medelinkomst vill bo där.
Men nu var det inte Bagarmossens förtätning vi skulle prata om.
Anledningen till min tripp var en intervju med Peter LeMarc, som är Bagisbo. Mannen har ny skiva, Kärlek i tystnadens tid, och turné på gång. Det ska vi inte heller ta upp här.
Men Peter rekomenderade en skiva, Keep Reachin’ Up med Nicole Willis & The Soul Investigators, som jag hittade på Pet Sounds. Bandet är från Finland, Nicole är från Brooklyn. Innan Nicole Willis hamnade i Finland har hon sjungit med Curtis Mayfield, Deee-Lite och Leftfield. Det hela låter mycket northern soul med en skvätt funk i. Rätt skoj. Plattan är inte helt ny, men är det bra så är det bra.
Samma gäller samlingen Disco Deutschland. Den skrev Andres Lokko om i maj, men jag hade glömt bort både skivan och tipset. Den fanns också hos Pet Sounds. Tysk disco! Själva idén kan låta udda, men när det begav sig kom det en hel del bra saker från tyska discoartister. Och på Disco Deutschland finns den fantastiska Sex World med Berry Lipman!

disco.jpg 256686-322544.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: