Idol 2007 – rond 6

Efter sjätte avsnittet av Idol 2007 börjar mättnaden på det stereotypa upplägget redan bli övermäktigt. Det blir helt enkelt lite för mycket risig sång och ännu risigare kommentarer från juryn. Min känsla är att eran för den här sortens förnedrings-TV är över. Vi har sett det så många gånger nu. Ska Idol kännas aktuellt 2008 måste formatet snyggas till rejält.
Andra auditiondagen i Stockholm hade sina ljuspunkter. Men när Sajan Abdulrahman blev dissad, mer för sin attityd än sin sångröst, visade Swartling, Tomita och Breitholtz att de inte pallar med lite motstånd. Visst, Sajan var störig. Men sen när var attityd fel hos en popstjärna?
Ingen skugga över Särla Berntsson, som gick vidare, men hon sjöng definitivit inte bättre än Sajan Abdulrahman. Skillnaden var att Särla var snyggare och inte käftade med juryn.
Rent generellt borde TV4 kolla in konkurrenten Kanal 5s So you think you can dance. Där har vi en jury som ytterst sällan gör ner människor och som för det mesta håller sig till saklig, konstruktiv kritik. De kan sin sak utan och innan. De är proffs. Och de vet hur man uttrycker sig utan att det blir plumpt. Därför är So you think you can dance vida överlägset nästan alla andra TV-serier i talangjakstgenren.

Annonser

Ett svar to “Idol 2007 – rond 6”

  1. SoYouThinkYouCanCritics Says:

    Det är ju juryn som är behållningen på det här stadiet för att de gör bort sig hela tiden. Nu har de dessutom fått hybris och börjar leka med deltagarna, ungefär som om det var ett koncentrationsläger.
    Ge dem lite mera makt, så får vi verkligen veta vilka människor de är.
    Det går att se fram emot flera av artisterna fortsatta framträdanden – de har stor potential och någon skulle i stort sett kunna gå direkt in i studion.
    Ska bli kul – när sången blir viktigare än juryn i finalen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: