Idol 2007 – rond 7

Puh! Äntligen är första etappen av Idol 2007 avklarad. Framöver kan nu alla åtminstone sjunga hyfsat. Vi slipper folk vars röster framkallar samma rysningar som naglar mot griffeltavla.
Tredje omgången i Stockholm var tydligen menat att innehålla en ”överraskning” samt en ”cliffhanger”. Överraskningen var Måns Zelmerlöw i blackmetalmundering samt uppsminkad med full corpsepaint. Tanken var att han anonymt skulle sjunga för jurytrion. På något sätt sumpade TV4:a bollen här. Corpsepaint-Måns sjöng lite Cara Mia och sedan var det bara över.
På sluttampen fanns det sedan bara en biljett kvar. I väntrummet satt tre tjejer, Marie Picasso, Freja Modin och Clara Lindqvist. Det visade sig att alla sjöng okej. Marie Picasso visade sig vara en extra pikant tävlande i och med att hon figurerade i någon säsong av Big Brother. Redan efter någon minut fattade alla som inte är födda i farstun att den sista biljetten till slutaudition skulle delas mellan de tre tjejerna. Dramturgin var så osannolikt uppenbar och upplägget annonserades så hårt att all den eventuella spänningen stendog.
Så nu är det dags för nästa steg i auditionracet. En sjujävla massa folk ska testas ytterligare. Räkna med tung scenskräck, bortglömda texter och förlamande nervositet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: