Idol 2007 – rond 8

Äntligen, som Gert Fylking skulle ha sagt!
Nu gallras det som fan i Idol 2007. Slakt kallar TV4:a det.
Igår skymtade det förbi ansikten som man inte sett många sekunder av i årets auditions, folk som alltså tagit sig ett snäpp vidare till Oscarsteatern men som även här bara fick minimal exponering. Sedan var de ute. Hårt. För många är nog den korta stunden i rampljuset en del av tjusningen med hela Idol. Och så blir de blåsta även på det.
Idol är inget för veklingar.
113 var de innan onsdagens avsnitt startade. Nu är 55 personer kvar. En del börjar bli små favoriter. Stackars Marie Picasso är en sådan. Tjejen är så nervös hela tiden att man blir helt öm i hjärtat. Man verkligen ser hur hon anstränger sig. Den där svängen i Big Brother hon gjorde hänger som en albatross runt hennes hals, i Picassos egen värld åtminstone.
Sedan är mustasch-Gösta, Henning Löf, en skojig figur. So far har han satsat på udda och svårsjungna saker, men hankat sig vidare. Honom vill jag se mer av.
Den sjungande polisen, Björn Nagander, lär också halka med ett tag till. Han är bra TV. Men rösten är inte såååå speciell.
En sak som jag undrat över, en rent produktionsteknisk sak, är det här med uppbyggnaden av dramatiken och klippningen av avsnitten. Är det hela inte lite yxigare gjort i år? Eller är det så enkelt att vi kan formatet så väl nu att man hela tiden vet hur folket bakom produktionen tänker? I mina ögon annonseras i alla fall de dramatiska höjdpunkterna ut som i en sämre skräckfilm. Man vet liksom exakt hur det ska gå innan det har hänt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: