Idol 2007 – rond 12 & 13

Säkert är det så att ballader går hem i stugorna. I ballader kan man visa vilken fins röst man har. Men när det blir balladfest i dagarna två i Idol, som det varit nu, drabbas jag av balladkoma. Nu har det inte bara sjungits ballader, en och annan låt i midtempo har också hörts. Och så Daniel Karlsson med Mikas Grace Kelly. Ärligt talat så trodde jag att herr Karlsson hade skitit i det berömda och väldigt blå skåpet när han gav sig på Grace Kelly. Mika har en exceptionell röst. Falsettdelen i låten är skitsvår. Och nej, Daniel klarade inte den biten fullt ut. Men det kompenserades av gott humör och energi. Klart bästa nummret i årets Idol.
Damernas sväng häromdagen gav inga sådana kickar. Den enda som rockade lite, Särla Berntson, åkte ut. Självklart skulle mesiga falsksångerskan Gathania Holmgren röstats bort. Hon var helt klart sämst i klassen. Men det där med att det ska vara tjejernas år i år, som en del skribenter på annat håll hävdat, är jag inte så säker på. Ska det blir så får nog Amanda Jensen, Marie Picasso, Patrizia Helander, Anastasia Roobol, Tamela Hedström, Evelina Sewerin och sursjungande Gathania hosta upp sig en del. Många har väna och fina stämmor. Men sådana röster går det tretton på dussinet.
Onsdagen med grabbarna var skojigare. Andreas Sjöberg lät inte som Tommy Nilsson längre. Christoffer Hiding lyckades också bra. Men Daniel Karlsson var i en helt egen klass.
Den där lilla grälungen som blossade upp mellan Danie Breitholtz och Kishti Tomita under onsdags-Idol var för övrigt uppfriskande.
Sedan kan man undra vem som är snillet bakom rötsningsproceduren? Två snubbar gick vidare i onsdagens avsnitt av Idol, Daniel och Sam Hagberth. Tre till är klara, om jag fattat allt rätt. Två ska sjunga om. Men vem som ska göra vad får man reda på under fredagen först. Antagligen är den abrovinken menad att vara spänningsskapande. Men det är den inte. Inte ett skit faktiskt. Det är bara onödigt komplicerat och korkat.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: