Babyshambles – Shotter’s Nation

51f8ixkt76l_ss400_.jpg

Han har visst inte pundat bort all sin talang den gode Pete Doherty! Understundom har det ju känts som att det enda Doherty kan skapa nu för tiden är smaskiga skandalrubriker.
Därför blir man, eller åtminstone jag, en aning överrumplad av nya Babyshamblesplattan, Shotter’s Nation. Bandet, med Doherty i spetsen, låter fokuserade, taggade – ja helt enkelt mer på hugget än vad som egentligen borde vara möjligt.
Det är som att producenten Stephen Street, som även jobbat med The Smiths och Blur, helt enkelt har örfilat lite sans och vett i Dohertys illustra gäng.
Shotter’s Nation radar upp spår efter spår med alldeles utmärkt brittisk indierock. Om man vill så kan man höra lite skramliga Kinkstendenser i någon låt, i en annan slamrar de sig in i punkrocken och There She Goes är en småjazzig trudelutt i samma anda som The Cures gamla Lovecats.
Jämfört med Babyshambles saggiga debut Down In Albion – där egentligen bara singeln Fuck Forever lever kvar i minnet – är Shotter’s Nation en rejäl uppryckning. Vad detta kommer att göra med Pete Dohertys status som Storbritanniens rockvrak Numero Uno vågar jag knappt tänka på…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: