Radiohead – In Rainbows

Nog ska det bli spännande att se vad Radioheads senaste hyss kommer att leda till. 10/10 kan man ladda ner nya skivan, In Rainbows här. Priset sätter köparen själv. Man kan betala väldigt, väldigt lite eller hur mycket som helst. Samvetet avgör.
3/12 kommer sedan en lyxigare, fysisk, utgåva med en vinyl- och en CD-version av In Rainbows samt en CD med extramaterial. Där är priset £40. Det paketet beställs också på hemsidan.
Låtlista och info på engelska finns här.
Dessutom har amerikanska musiktidningen Rolling Stone varit ambitiösa nog att leta reda på Youtubeklipp på alla låtarna så dem kan man höra här.

Saken är att Radiohead inte längre har något skivkontrakt. Samtidigt är de ett av de större banden i världen. I en tid när det dagligen debatteras om piratnedladdningens ondska och en musikindustri som går på knäna är Radioheads tilltag intressant. Om det här geppet fungerar lär nog en och annan artist fundera ett par gånger extra över hur de ska distribuera sin musik framöver.

Annonser

2 svar to “Radiohead – In Rainbows”

  1. Daniel Atterbom Says:

    Jag har just betalt sju pund plus 0:45 pund i en avgift, det är nästan var det kostar på Itunes. Det ska bli intressant att se vad andra betalar, om de publicerar någon statistik. Jag är ingen fan av Radiohead, men jag gillar sådana här initiativ.

  2. Stefan Malmqvist Says:

    Pratade precis med Steve Earle på telefonen och han kunde inte sluta berömma Radiohead för deras tilltag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: