0-2

Resan till Gävle blev kalas på flera vis. På vägen upp var det rajtantajtan och tjofaderittan ledsyn i lilla hyrbussen. Sju käcka gossar värmde på fint inför matchen. En, jag, tog det lugnt. Är man chaufför så är man.
Sedan hamnade vi på en pub som heter Jackpot. Passande namn skulle det visa sig. Där hängde det drösvis med Djurgårdare. Allsången var redan igång.
Efter en snabb marsch till Strömvallen kom det en gnutta smolk i bägaren. Insläppet funkade inget vidare. Folk kom helt enkelt inte in. Några minuter innan ordinarie matschstart var det tjockt utanför. Så stämningen blev rätt upphetsad. Efter ett tag blev det till och med en del gruff. Några kravallstaket for all världens väg. Polis och vakter såg en aning stressade ut.
Sedan match.
Och ja, Gefle IF kunde inte hålla emot. Första målet kom straxt innan halvtidspaus. Innan snackades det om att vi skulle vara ca 4000 Djurgårdare på plats. Jublet efter 0-1 lät dock som det kom från en dubbelt så stor klack.
Samma sak var det vid 0-2.
Gefleklacken hördes inte ens.
Trots vinst blev hemresan något mer nedtonad. Allt pepp, all anspänning, alla laddning tog ut sin rätt. Att starkölen och viskyn på vägen upp bytts ut mot folköl på vägen hem kan även ha spelat en viss roll.
Här är lite stämningsbilder:
dsc00175.JPGdsc00176.JPGdsc00178.JPGdsc00180.JPGdsc00181.JPGdsc00184.JPG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: