London by night

Middag måste man äta oavsett om man är i London eller Stockholm. Vi satsade på Hakkasan (8 Hanway Place) som är en av de snajdigare asiatiska krogarna i London. Nu kanske någon undrar över prisbilden på ett sådant ställe i en stad som redan i sig är dyr. Och visst kan man blåsa hur mycket som helst på Hakkasan, men de har en hel del rätter som även passar ett mer kostnadsmedvetet klientel.
Vi startade med en Lycheemartini. Sedan dukades det fram Pilgrimsmussla i svartbönsås, Vårrulle på anka, Hot & sour soppa, Jätträkor Assam samt en Wokad biff med pepparsås, hel vitlök och vårlök. Maten på Hakkasan är genom gående bra, Hustruns bönsås var riktigt vass. Rullarna, som serverades med Hoisinsås, var också finfina.
Servitörerna är kanske en aning för uppmärksamma, det är lätt stressande när de hänger över en som hökar. Sittningarna, tre per kväll, gör att man bara kan ha bordet i två timmar. Och sorlet i lokalen är ovanligt påträngande.
Nu var Anna och jag hyfsat medvetna om de här omständigheterna så det störde inte oss så mycket. Är man bara ute efter maten så är Hakkasan alltså klart intressant.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: