Idol 2007 – rond 18

Damerna åker ut på löpande band. Denna gång blev det Gathania Holmgren. Efter två hyfsat bra omgångar för Gathania plumsade hon i diket med Rihannas Umbrella. Sångmässigt lät det hyfsat men tjejen har en för cool och loj scenstil, sådant är helt enkelt inte så engagerande.
Aftonbladet och Expressen gör idag en grej på att brudarna får respass först. Nu är Idolformatet sådant att det attraherar unga tjejer mest och de är uppenbart mindre intresserade av kvinnliga artister. Därför blir det som det blir år efter år. Men detta borde alla vara införstådda med nu kan man tycka.
Det är ingen hemlighet att de artister som yngre tjejer gillar generellt har en kort livslängd i rampljuset, den sanningen har existerat ända sedan det första substanslösa stjärnskottet dök upp i Elvis Presleys kölvatten. Yngre tjejer är en otrogen publik och köpskara i de här sammanhangen. Samtidigt är det en publik som en artist eller ett band kan tjäna skitmycket pengar på under den korta tid de är heta. Att bygga musikkarriärer av den art som ofta attraherar män (tänk Bruce Springsteen) är dyrt och ger inte snabb avkastning. Därför finns Idol, därför satsar musikbranschen om och om igen på dagsländor. I mitt resonemang finns det en del generaliseringar, men jag tror att ni fattar vad jag menar.
Så bli inte förvånade om Marie Picasso, Evelina Sewrin eller Amanda Jensen försvinner nästa fredag.
Den här fredagsfinalen var Amanda Jensen bäst med Daniel Karlsson på andra plats. De övriga var rätt bleka.
Läser även i kvällspressen att Bert Karlsson anser att Jihde är en utmärkt programledare. Om jag var Peter Jihde skulle jag se det som det jobbigaste någonsin. Herregud, vem vill vara Bert Karlssons favorit?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: