Blixthalka

SMHI varnar för blixhalka i stora delar av landet. På SMHIs egen hemsida ser dock prognosen för Stockholmsområdet inte så farlig ut. Men det kan vara en luring. Några vinterdäck sitter det självklart inte på vår Citroën C3 ännu. Ännu en sak som borde styras upp. Fast blir det inte snorhalt kan det ju vänta några dagar.
Ännu så länge har jag inte kört på någon eller kört av vägen på grund av att det saknats vinterdäck när det har varit halt. Däremot har jag dragit av vägen med vinterdäck på. Och en gång for jag av Uppsalavägen i 100 knyck när jag fick vattenplaning. Det var onödigt spännande.
Men om det nu blir halt kan man tveklös räkna med säsongens tidningsbilder av bilar som glider kors och tvärs över diverse vägbanor. Än slank den hit, än slank den dit liksom…
Trots att oerhört många svenskar har levt i vinterklimat sedan barnsben verkar det som att den första halkan, den första snön, alltid tar en hel massa personer på sängen. De står där och kliar sig i skallen och ser helt förbluffade ut när snöflingorna singlar ner från skyn och bilen ligger på trekvart i något dike.
Underligt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: