Idol 2007 – Final

Ser man till vilken typ av evenemang Idol-tävlingen är så var Marie Picassos vinst den mest logiska. Det ologiska var att Amanda Jenssen faktiskt fick så pass mycket röster.
Amanda är speciell, för att inte säga konstig. Fast på ett bra sätt.
Hon är inte uppenbart folklig på samma vis som Marie Picasso.
Jag trodde nog att Picasso skulle vinna. Och med betydligt större marginal. 51.3% av rösterna är ingen skrällseger direkt.
Nu får man se vad Marie Picasso gör av det hela. Vi har sett tidigare att det inte är någon självklarhet att Idol-vinnarna når stora framgångar. Och ”vinnarlåten”, This Moment, var en osannolikt trött standardballad. Nu lär den sälja en del av bara farten, de där förstasinglarna som släpps direkt efter Idol brukar göra det. Men ska Marie Picasso spela in en hel platta med samma sega smet lär det bli knepigt.
This Moment var helt klart ingen Amanda Jenssen-låt. Under hela Idol-hösten har hon valt att sjunga rockiga, bluesiga och jazziga låtar när chansen har funnits. Nu gjorde hon den där balladen med en viss nerv trots allt.
Ändå har jag svårt att tro att Amanda Jenssen skulle ha trivts i en situation där hon tvingats att framföra slikt forever and ever.
Nä, för Amandas fortsatta artistkarriär var det kalasbra att hon inte vann.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: