The Johnny Cash TV-Show

51gsly16aal_ss400_.jpg

I september släpptes dubbla DVDn, The Johnny Cash TV-Show 1969-1971, och i veckan kom jag mig äntligen för att köpa den. Det var smart gjort av mig. Mindre smart var att börja titta på det hela en sen kväll när det egentligen var dags att gå och lägga sig. Sammanlagt rör det sig om ca 4 timmars material här. Och det går inte att sluta titta. Så dagen efter var det en aning grusigt i ögonen och segt i skallen. Men det var det värt!

Den 7 juni 1969 sände TV-bolaget ABC det första av 58 entimmasprogram där Johnny Cash var värd och artist. De fasta gästerna var hans hustru June Carter Cash, The Carter Family, Carl Perkins, The Statler Brothers och The Tennessee Three. Redan där är åtminstone jag både imponerad och nöjd. De skulle säkert ha kunnat spela in 58 timmar fantastisk TV alldeles på egen hand.

Men Johnny Cash hade så klart andra gäster i sin TV-show. Vill man läsa exakt vilka som var med i vilket program så klicka här.

På de två DVD-skivorna finns Bob Dylan, Kris Kristofferson, Louis Armstrong, Tammy Wynette, George Jones, Creedence Clearwater Revival, Neil Young, Pete Seeger, Stevie Wonder, Ray Charles, Joni Mitchell, Roy Orbison, Jerry Lee Lewis, Loretta Lynn, Tony Joe White, Waylon Jennings och en drös andra notabiliteter.

Det är en salig mix av countrymusikens största och det sena sextiotalets mest kända folk- och rocksångare. Solonummer blandas med duetter med Cash. Dessutom får man sig en högst underhållande modeshow till livs också. Några av Johnny Cashs kråsskjortor är t ex inte att leka med.

TV-bolaget ABC var inte alltid helt nöjda med Johnny Cashs sätt att sköta showen. Någon gång var det för religiöst, en annan gång för politiskt och en tredje ville det kapa ordet ”stoned” ur låten Sunday Morning Coming Down. Men Johnny Cash gjorde sin grej och backade inte.

En enda negativ sak kan jag säga om The Johny Cash TV-Show DVDn, den innehåller bara fyra timmar material! Programmet sändes 58 gånger. Varje avsnitt var en timme långt. Jag vill ha mer!

För att alla ska fatta hur bra det här är har jag rotat fram några fräsiga klipp som smakprov.

Annonser

2 svar to “The Johnny Cash TV-Show”

  1. halvar Says:

    Tack för tipset. Verkar vara en fantastisk dvd.

  2. Stefan Malmqvist Says:

    Den är fantastisk. Har vi tur kanske det blir ytterligare någon volym. Fyra ynka timmar känns snålt med tanke på hur mycket mer inspelat det finns.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: