Chilichoklad

chilichoklad.jpg

Alla har vi våra svagheter och en av mina är glass. Det finns få glassar som inte slinker ner med lätthet. Isglass, vanilj, choklad, pistage, päron, you name it – de flesta smaker och varianter är goda. Vissa mer, andra lite mindre. Goda är de ändå. Och kommer det något nytt ska det testas.

Nu, för första gången i livet, har jag slängt ett helt paket glass. De sluga har redan listat ut att det handlar om Lejonet & Björnens Chilichoklad. L&B har en massa smarriga glassvarianter i sitt sortiment. Men den här Chilichokladen, hur tänkte dom där? Sötsliskig chilismet med frän och bitter eftersmak döljs fantastiskt bra av gräddig chokladsmak?

Helt vanlig choklad med chili har jag inga problem med. Det kan vara en gastronmisk upplevelse, förutsatt att chokladen är riktigt mörk. Kombinationen fungerar bevisligen.

Lejonet & Björnen missar emellertid målet helt. Deras Chilichoklad borde förses med en stor varningsskylt ”Bör ej förtäras av levande varelser”. Eventuellt kanske man kan sälja den som kemiskt stridsmedel till militären.

Annonser

2 svar to “Chilichoklad”

  1. Johan Says:

    Ohh, en av livets stora frågor. När GB tog bort lakritspucken så trodde jag att livet var slut (jag var ca 6 bast), men ack så fel jag hade. Förra våren damp det plötsligt ner en värdig efterträdare i glassboxarna igen, Pepe och den måste testas.

    Riktigt bra blog btw. Alltid bra mix mellan UGK till glassproblem.

  2. Stefan Malmqvist Says:

    Pepe Cone är en hyfsad strut. Lite tunt lakritslager på toppen och så har de en lakritsvariant av dajmkulor i vaniljen. För egen del vill jag ha lakritsglass på pinne, är väl också lakritspuckskadad. Struten sabbar den rena känslan av vanilj och lakrits tillsammans. Men i brist på annan lakritstäckt glass så duger den.

    Tack för beröm för övrigt. Sprid gärna kunskap om bloggen. Ju fler vi är tillsammans du vet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: