Slutet för Idol?

Igår meddelades det att den gamla juryn i Idol, Peter Swartling, Kishti Tomita och Daniel Breitholtz, inte kommer att vara med i Idol mer. Nu har den nya juryn presenterats. Anders Bagge, Leila Bagge och Andreas Carlsson är de nya namnen.
Paret Bagge och Carlsson har alla varit involverade i diverse världsartisters hits. De kan musik. Men de kan i princip bara en sorts musik, den som spelas på i kommersiell radio.
Inget fel i det. Den sortens kunskap behövs också. Anders Bagge och Andreas Carlsson är skickliga hitmakare.
För ett program som Idol är den ensidigheten dock förödande. Inte för att man i tidigare säsonger satsat på det udda och originella direkt. Det ska vara mainstream. Ändå lyckades en artist som Amanda Jensen, med sin något speciella stil, ta sig fram.
Det kommer inte att hända igen.
I nästa säsong kommer det att handla om dra det hela än mer mot mittfåran. Det är jag redan nu helt säker på. Om jag har fel blir jag glad, men det lär inte hända.
Att göra talangjakten än mer mittanpassad kommer att bli döden för programmet.
För det är originalen och de känslan av att det faktiskt kan komma fram folk från lite alla möjliga genrer som gjort det hyfsat underhållande.

Annonser

3 svar to “Slutet för Idol?”

  1. Anna Malmqvist Says:

    Utifrån det du skriver undrar jag om det är en medveten strategi. Alltså att ta programmet i den riktningen. Ska i alla fall bli lite spännande att se hur det hela utvecklas.

  2. Molly Says:

    Har Idol någonsin varit annat än mittfåra???

  3. Stefan Malmqvist Says:

    Det kan vara mainstream, eller mittfåra som du säger, på olika vis. Klart att det inte släpps fram någon extrem musik i någon riktning. Men det har ändå varit en viss variation på musikstilarna. Nu undrar jag om det inte blir ett evigt wailande och R&B-soppa av alltsammans.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: