Hot, hot, hot

Turistsäsongen har börjat dö ut i Kamala. Barerna är rätt tomma och stranden är glest befolkad. De första två kvällarna har det åskat, blixtrat och kommit lite regn. Idag på dagen släppte regnet slutligen loss helt. Ett riktigt tropiskt skyfall forsade ner i kanske 40 minuter, sedan kom solen tillbaka. Det är fortfarande runt +35°C, fast det känns varmare eftersom det är ruskigt kvavt.
I Kamala är det normalt mycket barnfamiljer. Och de är inte så sugna på den kvava hettan och de plötsliga regnen. Så därför är det lugnt nu.

I Patong, ca en kvart med tuk tuk (de små lokala taxibilarna) härifrån, är det dock fortfarande hyfsad fart. Gågatan, Bangla road, är fylld av ladyboys och barflickor, inkastare hojtar om pingpongshower och ljudvolymen på musiken är öronbedövande. Men de som söker sig till Bangla road vet vad de vill ha och bryr sig inte så mycket om den bildliga, ljudliga och moraliska kakafonin.

Vi var inte i Patong för att i första hand kolla den gatan. Vi skulle äta kinesiskt på Royal Paradise Hotel. De råkar nämligen ha ett bra kantonesiskt kök där. Och maten där är kalas. Bra pilgrimsmusslor. Bra fläsk. Bra räkor, enligt sällskapet. Sälv är jag allergisk mot sådana skaldjur så jag får lita på deras ord.
Det enda som inte var bra var att de bommade krogen ovanligt tidigt för att vara Thailand. Halv elva stängde köket.

En annan bra sak är att jag inte lyckats bränna mig ännu. Egentligen är det lite idiotiskt för min del att åka till soliga varma ställen eftersom min hud lätt blir så bränd. Men med solskyddsfaktor 50 klarar man sådant tydligen.

Annonser

Ett svar to “Hot, hot, hot”

  1. Tesa Says:

    Och sedan fortsatte kvällen längst Bangla road…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: