Bangkok Shocks

Nu är det sista kvällen i Thailand.

Tre dagar i ett ångande Bangkok är snart till ända. Enligt myten är Bangkok världens varmaste stad. Men det vete tusan. Trots +37°C och intensivt trafikbuller och avgaser är det inte så jobbigt. För ett år sedan var jag och hustrun i Saigon och det var banne mig värre. Fast då var det +39°C.

Just nu känns det som att det hade varit lätt att spendera ytterligare ett par dagar i Thailands huvudstad. Det finns mycket kul att hitta på. Nu har det blivit en del shopping, en flodtur och ett besök i Lumpini park. I parken uppträdde ett märkligt thaiband med en riktigt kass sångerska som slaktade I Will Survive. Bandet spelade på traditionella thaiinstrument och så hade de sirliga dansöser. Hysteriskt kul och mycket konstigt.

Några softa krogbesök har även klarats av. Cabbages & Condomes heter ett ställer där lamporna och annan dekoration är gjorda av kådis. Bra thaimat dock. Och så hittade hustrun och jag ett hak kallat Balee Laos som inriktat sig på thaimat från nordöstra delen av landet korsat med influenser från Laos. Riktigt nice. De hade en rätt, Maeng Balee Laos, med friterade fiskbitar, friterade jordnötter, paprika, ingefära, citron och chili som var riktigt bra. Allt var i små bitar som man sedan la i betelblad och käkade.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: