Midsommar & AC/DC

Så där ja. 

Midsommarmaten är inhandlad. Färskpotatisen som ska bli till en fransk potatissallad. Allt till den grekiska salladen finns på plats, nästan. Frugan ska plocka upp några gröna paprikor på vägen hem från jobbet. Lite olika korvar, kött och sådant som ska slängas på grillen ligger i kylen. Någon hylla nedanför finns det öl. I frysen kallnar vodkan.

Det blir bara en liten sammankomst på en god väns innergård. Midsommar i Stockholm är nämligen något unikt. Staden är helt folktom. Ofta har vi själva fixat middag för de vilsna själar som inte försvunnit ut i skärgården eller var nu folk åker en helg som denna. Och det är så lugnt, så lugnt överallt. 

En morgon, för några år sedan, fick vi i festsällskapet för oss att vi skulle ge oss ut på stan och se oss omkring. Det var som att någon smällt av den där neutronbomben det snackades om förr. På Kungsgatan, mellan Sveavägen och Birger Jarlsgatan, fanns det inga bilar och inte en enda människa. Inte en enda. I Hulmegården var det likadant. Tomt.

Det var en sällsam upplevelse. Alla de platser som alla andra dagar under året, oavsett tidpunkt på dygnet, kryllar av folk var nu bara till för oss.

Nä, dags att sätta igång med potatissalladen. Den blir ju så mycket godare om den får stå ett dygn och mogna.

Och tro det eller ej, men man gör en mycket bättre potatissallad om man lyssnar på AC/DC och Back in Black samtidigt.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: