Ulf Lundell vs Konsten

Tidigare i veckan kunde man läsa att Ulf Lundell är upprörd över att Kivik Art Center har placerat en skulptur så högt att man kan kika in genom hans fönster. Konstnären, författaren och musikern Lundell kan tänka sig att lämna Skåne om inte saken åtgärdas. Han vill helt enkelt att skulpturen ska rivas.

Av en händelse råkade jag och hustrun glida förbi den där utställningen i Kivik när vi var i krokarna häromveckan. Anna, som är en betydligt mer äventyrlig person än jag, kilade upp i skulpturens torn. Om man så vill kan det vara en del av upplevelsen. Tydligen var utsikten rätt mäktig. Någon Lundell såg hon dock inte till. Han satt väl och hukade bakom någon gardin kan man tänka.

Den här tjusiga bilden fick vi emellertid med oss. Anna plåtade.

Det ska bli intressant att följa fortsättningen på detta. Kommer Ulf Lundell att lämna Skåne eller inte? I så fall, var kan han hitta ett konstfritt område där inget stör en känslig själ? Kommer Lundell att skriva en låt om denna obehagliga händelse? Eller blir det 800 sidor lång bok? Kanske målar han en tavla?

Just nu sitter nog en hel del skåningar och är oroliga. Vad ska de göra utan Uffe?

Vad, vad, vad?!

Vill man kolla in Ulf Lundells eget konstnärsskap är hans hemsida en bra början. Men se nu till att datorskärmen inte syns i något fönster när ni går in på sidan. En granne eller förbipasserande utanför kan ju faktiskt blir störd. Visa konstnärlig hänsyn!

Annonser

Ett svar to “Ulf Lundell vs Konsten”

  1. Anna Malmqvist Says:

    Man lär behöva en mäkta bra kikare för att se något intressant hos Ulf. Så vitt jag noterade låg närmaste hus betydligt mer än ett stenkast bort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: